MINA FOTOKURSER

Alla mina fotokurser genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.
Detta innebär att jag har en trygg och seriös partner som ger våra kursdeltagare en garanti för att både kursinnehåll och genomförande håller hög kvalitet. 

GRUNDKURS

digital fotografi

För dig med en systemkamera, eller annan modell med möjlighet till egna inställningar.

En studiecirkel där vi helt fokuserar på digital-kamerans alla inställningar. Du får lära dig att optimera kameran för att frysa blixtsnabba rörelser eller för att ta porträtt med suddig bakgrund.
Vi lär oss allt om olika brännvidder och hur vi själva
tar kontrollen över slutartid, bländare och ISO.

BÄTTRE BILDER

med din mobilkamera

För dig som fotograferar med mobilkamera.

I den här kursen lär du dig att utnyttja din mobil-kameras fulla potential, hur du utför manuella inställningar, samt hur du med hjälp av bildkom-position och ett kreativt utnyttjande av det befintlliga ljuset tar mycket bättre bilder. Vi lär oss matcha de nyare mobilernas olika kameror/brännvidder med varierande fotograferingsavstånd, samt går igenom appar och andra tillbehör för att skapa bilder som verkligen kommunicerar och blir värda att visas upp.

DIGITAL

bildbehandling

En kurs för dig som vill lära dig grunderna
i bildbehandling med Photoshop Elements.

I den här kursen får du lära dig att bringa ordning
i kaos! Det innebär att du får lära dig verktyg för att organisera och strukturera alla dina digitala bilder,
så att du lätt kan hitta dem. Och när du väl funnit dem går vi igenom samtliga steg i den digitala process där du optimerar bildens exponering, vitbalans, färgernas nyans, mättnad och luminans samt till slut hur du ger bilden en perfekt skärpa för optimalt utseende på din utskrift. I denna kurs jobbar du med egen dator.

BILDBEHANDLING

fortsättningskurs

En kurs för dig som vill lära dig
mer om avancerad bildbehandling.

I den här kursen arbetar vi med programvarorna Photoshop och Lightroom båda från Adobe. Vi går igenom samtliga verktyg för bildbehandling av raw-formatsbilder, retuschering och omformningar samt montage genom markeringar, där vi fördjupar oss
i lager och grundläggande maskhantering. Vi studerar grundläggande färglära, färghantering och digital bildteori. Under kursen arbetar vi parallellt med programvaran Learnify, där vi håller chattkontakt med varandra, fördjupar teorin och redovisar veckans övningsuppgifter.

MOBILFOTO

för seniorer (Nyhet!)

För dig som fotograferar med mobilkamera.

Den här kursen ger dig både inspiration och kunskap för att ta bättre bilder med din mobilkamera, och lär dig även hur du kan dela dem på de sociala medierna.
I den här kursen fokuserar vi på det som är bakom kameran, alltså hur du som fotograf bäst skall använ-da bildkompositionens alla regler. Du får också lära dig att förstå och utnyttja ljusets olika riktningar, färger och karaktärer.

FOTOGRAFISKA

genrers

För dig som fotograferar med systemkamera.

Vid första träffen bestämmer vi tillsammans vilka fotografiska genrer vi vill jobba med. Till varje fotografisk genre går vi igenom, och övar i hur man optimerar kamerans inställningar för att få så bra bilder som möjligt, inom just denna genre. ”Veckans genre” blir även övningsuppgiften till nästa träff, som då börjar med den gemensamma bildkritiken. Vi kommer också att väva in bildbehandling i kursen, och hur vi optimerar våra bilder för olika slutanvändning, alltifrån tryck till publicering på de sociala medierna.

KURSFAKTA


För mer information om våra kurser, samt bokning, tag kontakt med
Studieförbundet Vuxenskolan i Burträsk. Telefon: 0914-551 40

https:/www.sv.se/avdelningar/sv-vasterbotten/kontakta-oss/burtrask/