En mer än 30 år gammal bild. Fast gitarren finns kvar och låtarna från den tiden dör aldrig. Foto: LARS STRANDMARK

En spelning i Lightwater Beach i Ljusvattnet. Samma gitarr men en 30 kg tyngre gitarrist.          Foto: LENNART EDLUND                            

              VISNINGSFAKTA

    • Tid: 60 – 90 minuter

    • Pris: 950-, exkl. reseersättning

CALLE

spelar och berättar

Jag vill att publiken skall ha roligt, samtidigt som de får lära sig något om artisterna vars verk jag spelar. Därför blandar jag roliga historier med vackra melodier och sanslösa skrönor med fakta om musikerna och den tid de verkade i.


Visor, ballader och nalta blues

Den här föreställningen bjuder på stor igenkänning och blir till en musikalisk resa längs nostalgins väg. Gamla kända örhängen blandas med mer okända melodier som du kanske aldrig tidigare hört. Och till de mer kända låtarna blir det inte sällan allsång ...


Den här föreställningen kan du boka antingen med mig själv, eller där jag uppträder tillsammans med någon av mina kvinnliga sångfåglar, som jag så ofta och gärna spelar tillsammans med.
I båda fallen spelar jag omväxlande gitarr eller keyboard, och ibland båda två samtidigt. Då repertoaren kontinuerligt förnyas, kan du boka föreställningen även om du hört den förut, mycket kommer att vara helt nytt.


Cornelis Vreeswijk i våra hjärtan

Den här föreställningen tar sin början på vispråmen Storken i Stockholm. Där är Fred Åkerström den store kändisen som just haft stor framgång med sitt album med låtar av Ruben Nilsson.


På Storken uppträder till och från en ung man från Nederländerna. Hans namn är Cornelis och han skriver egen musik med fyndiga och fräcka texter. Då Fred söker en ny textförfattare, tar han med sig den unge trubaduren till skivstudion Metronome, för att visa upp honom för den legendariske producenten Anders Burman.


Burman blir stormförtjust i Cornelis, men utgången av mötet blir en helt annan än den Fred Åkerström hade hoppats på. Det blir inte någon ny skiva där Fred Åkerström spelar låtar av Cornelis.
För den unge herr Vreeswijk erbjuds i stället ett eget skivkontrakt, och resten är musikhistoria. Och Cornelis tar de första stegen mot att bli en ny nationaltrubadur, jämte Bellman och Taube.

Till alla mina föreställningar ansvarar jag själv för
PA-ljud.
I de fall lokalen har bättre och/eller speciell utrustning, exempelvis hörslinga, använder
vi självklart den lokala utrustningen.

ADRESS

Ljusvattnet 227
937 91 BURTRÄSK

FÖLJ OSS

Copyright © Alla rättigheter förbehållna